Hur väljer du att träna?

Det finns massor med olika träningsformer och det gäller att man hitta det som passar en bäst. Det kan vara så att du har något knä som inte fungerar som det ska så löpning kanske inte är din grej.

Men det finns så mycket annat som kanske kan passa. Man kan även variera sin träning så man får en bättre träning för hela kroppen. En del dagar så kanske det är fokus på fria vikter för att träna upp styrkan. Andra dagar så kanske det är kondition som det är fokus på. En variation är alltid bra när man tränar så helheten blir som man tänkt sig.

Har man hittat träningsformer som man trivs med så gäller det att man skapar ett träningsschema som man följer. Se också till att lägga in vilodagar för återhämtning. Det är lika viktigt som själva träningen. Utan återhämtning finns det riska att du blir övertränad och skador kan komma som ett brev på posten. Skapa bra rutiner för dig både med din träning och din vila.

Så klart är även kosten viktig och se till att du äter både hälsosamt och varierat. Det kommer du att må bäst av och lycka till med din träning.