Tandborstning – vår vanligaste morgon- och kvällsrutin

Även de som är morgontrötta eller kvällströtta ser till att få tandborstningen gjord. Det är för att vi sedan barnsben fått lära oss hur viktigt det är att borsta tänderna minst två gånger om dagen.

Därför är tandborstningen viktig

Att borsta tänderna är viktigt av flera anledningar. Dels för att det förebygger karies som du vill undvika eftersom du då behöver besöka en tandläkare för att åtgärda problemet. Att ha hål i tänderna kan göra ont, men det kan också bidra till sjukdomar. Läs mer här om du vill lära dig mer om dentala sjukdomar. Dessutom kan tandborstningen få dig att komma igång på morgonen och få dig att känna dig fräschare. Därför är det viktigt att borsta tänderna.

Bibehåll en god munhälsa

Förutom att det är viktigt att du borstar dina tänder varje morgon och kväll ska du vårda ditt tandkött genom att använda tandtråd. Har du haft problem med karies kan du köpa munskölj med fluor som bland annat motverkar karies. Sist men inte minst är det viktigt att du ser till att gå på de besök tandvården kallar dig till. När du besöker en tandläkare eller en tandhygienist kan de upptäcka problem i tid.