Få hjälp vid inflammation av tandköttet

Om du har ont i tandköttet kan det vara ett tecken på att det är inflammerat. Klargör om du har en inflammation genom att börja med att kika på hur tandköttet ser ut. Om tandköttet ser ljusrosa ut och överlag ser bra ut är det mest troligt friskt. När tandköttet däremot är rött och ser irriterat ut är det mest troligt en mindre eller större inflammation i det. Men lugn, det finns hjälp att få.

Se till att ta hjälp i god tid

Om du kände igen symptomen ovan med ett irriterat tandkött kan det vara en god idé att söka vård. Ta hjälp i god tid innan det utvecklas och skapar mer smärta som exempelvis tandvärk eller andra inflammationer i munnen. Hos Akademitandvården kan du få hjälp med dina besvär, oavsett om det är tandköttet eller något annat relaterat till tänderna.

Förebygg inflammation i tandköttet

För att förebygga inflammation i tandköttet kan du se till att borsta tänderna noga men försiktigt, varje morgon och kväll. Utöver tandborstningen kan du också ta munskölj med fluor och använda tandtråd. Det är också ett bra tips att dra tandborsten försiktigt och mjukt nedåt på tandköttet för att göra rent det på ett skonsamt sätt.