Vila lika viktigt som fysisk träning

Att vi bör röra på oss är nog de flesta överens om. Vi är många som har ett stillasittande arbete och rör oss alldeles för lite. Det är viktigt att vi får den motion som vår kropp behöver. Men vila är lika viktigt som fysisk träning och det kommer vi skriva mer om.

Förutsättningar för träning

Alla har vi olika förutsättningar när det kommer till träning. Det kan vara någon gammal skada som förhindrar oss att röra oss som vi vill. Om vi gör vårt bästa efter de förutsättningar vi har så kan det räcka som träning. Vissa kan röra på sig oftare och träna flera gånger i veckan. För vissa så kan det ta längre tid att komma i form, men låt det ta tid. Stressa inte fram något och tränar du för hårt så kan risken för skador öka. Prata gärna med en personlig tränare om hur du ska bästa träna för att komma i form.

Vilan måste finnas där

För att få ut det mesta av träningen så måste vilan finnas där. Att bara sitta och inte göra något kanske inte passar en del och det finns mycket som vi kan hitta på att göra. Internet är en källa till mycket och spela online är något som kanske passar dig. När du vilar så återhämtar sig de muskler som du tränat och kan växa i den takt som är bra för dig. Förutom spel så kan du titta på film eller lyssna på musik. Allt beror på vilket intresse som finns hos dig. Det kanske finns en konstnärlig ådra som gör att du börjar teckna och måla. Huvudsaken är att kroppen inte behöver anstränga sig utan får den vila den så väl behöver.

Äta bör man annars…

Det är även viktigt att man får i sig föda, om man tränar hårt så gör man av med en massa energi som gör att kroppen måste få ersättning för detta. Så se till att äta rätt och ordentligt så kroppen återhämtar sig för att orka med den träning man utsätter sig för. Det gäller att äta rätt både före, under och efter träning. Det är inte alltid lätt att få ihop detta. Man måste stålsätta sig och skapa de rutiner som är bäst för en. Frukost, lunch och middag och däremellan något energigivande mellanmål som gör att man orkar med.