Ta hand om dina händer och fötter

Vårt välbefinnande kretsar inte bara kring vad vi äter eller hur aktiva vi är. Hur våra händer och fötter mår är också avgörande för hur vi klarar av vår vardag. Fötterna ska till exempel bära vår kropp hela dagen, och våra händer är våra främsta verktyg i alla göromål.

Vårda din hud

För att våra händer och fötter ska må bra kan vi behöva göra en extra ansträngning att hitta bra produkter som är vårdande för det ändamålet. Var hittar du då bra produkter för händer och fötter? Räcker det inte att du smörjer hela kroppen med samma fuktgivande lotion?

Specifik vård

Olika delar av kroppen har olika behov. Fötterna kan exempelvis behöva mjukgöras och exfolieras innan de smörjs in. Dessutom kräver de ofta en fetare produkt än vad händerna gör. Vissa ingredienser, såsom eukalyptus och tea tree oil, är vanliga i fotvårdsprodukter, eftersom de har uppfriskande och svalkande egenskaper.

Behov kring handvård kan vara ännu mer specifika, eftersom allt ifrån allergier till slitage på grund av arbetsbördan påverkar vilket val av produkter som är bäst för just dig. Därför är det viktigt att du läser på och tar reda på vilka aktiva ingredienser som passar just dina behov bäst. Var inte rädd för att fråga en expert om hjälp!