Gynna hälsan genom vardagsmotion

Det är många som lever ganska upptagna liv och inte alltid känner att de har tid med riktiga träningsregimer. Känner man igen sig i detta men ändå skulle vilja passa in lite mer fysisk aktivitet gör vi nog detta enklast genom vardagsmotion.

Undvika rulltrappor och hissar

Varje gång man ställs vid alternativet mellan ett rulltrappa eller hiss och en vanlig trappa kan man göra ett medvetet val att alltid välja trappan. Är detta en daglig förekomst kommer det självfallet ge bättre effekt.

Ta cykeln till jobbet

Har man inte allt för lång resväg till och från jobbet kan man alltid börja ta cykeln fram och tillbaka. De första veckorna kan man nöja sig med att ta den ena vägen. En dag tar man bilen in och cyklar hem och dagen därefter cyklar man in och tar bilen hem. Saknar man cykel helt och hållet är det dags att köpa en.

Kliv av bussen en hållplats innan

Varje gång man tar bussen ett längre avstånd kan har man ett perfekt tillfälle att passa in lite vardagsmotion genom att kliva av en hållplats innan det egentliga och gå den sista biten. Är det mitt inne i en storstad kan man nog öka detta till två hållplatser innan utan att få väldigt långt att gå.

Gå ut och gå på lunchen

Lunchen är det perfekta tillfället att få lite motion. Motion kräver trots allt inte bara energi, utan ger oss även energi i gengäld. Och lite extra frisk luft skadar aldrig heller.

Städning är också motion

Alla städar vi ju hemmet emellanåt och även detta blir en form av vardagsmotion. Att skapa ett ordentligt veckoschema för städningen och se det som bra motion kan också vara motiverande att få det gjort. Ett välstädat hem plus lite extra motion är ju som man säger ”win win”.