Dags för hockeysäsongen

Om du vill bli en bra hockeyspelare är försäsongsträning minst lika viktig som vintersäsongen. Där bygger du upp grunderna du sedan för med dig in i vintersäsongen som kondition, styrka, balans, explosivitet med mera. Springa i skogsspår, hinderbana och gym är flitigt använt under försäsongen och är ett perfekt val. Många yngre spelare anmäler sig även till de många hockeyläger som finns tillgängliga i Sverige under sommaren.

Utrustning som behövs

Som hockeyspelare är det viktigt att du använder dig av skydd på kroppen för att undvika att bli skadad. Skydden du använder täcker mer eller mindre hela kroppen vilket behövs om du får en tackling in i sargen eller får en puck på dig. Några av de viktigaste sakerna du behöver är självklart skridskor, men även hjälm, klubba och handskar. Det kan hittas online och finns i olika märken.

Hård träning

Som med alla andra sporter är det viktigt att du tränar hårt och allsidigt för att du ska kunna bli så bra som det bara går. I dagens hockey är alla tränare utbildade av svenska ishockeyförbundet, även tränare för knattar och juniorer. Det betyder att du som spelare kan få din träning skräddarsydd efter dina egna behov och svagheter och det kommer hjälpa dig att utvecklas till en bättre spelare.