Cykling kan hjälpa dig hålla formen

All slags träning är bra för oss, och särskilt cykling har många fördelar för den som utövar det regelbundet. Cykling är en gren som passar de flesta, för att den är så skonsam för kroppen. Du kan enkelt börja cykla fastän du har noll träningsbakgrund eller fast du är lite äldre.

Cykling är bra för hjärtat

En av de främsta hälsofördelarna med cykling är att din risk för hjärt-kärlsjukdomar sjunker betydligt. Hjärtat blir uthålligare, likaså blir blodcirkulationen effektivare och blodtrycket sjunker. Även risken för diabetes minskar, eftersom träning sänker din insulinnivå.

Bra för muskulatur, leder och ben

Dina muskler blir starka av att cykla. Inte bara benmusklerna gynnas av cykling utan även dina arm- och magmuskler tackar. När du cyklar slipper dina knä- och fotleder bli överansträngda, vilket ibland kan hända vid löpning. Visste du att cykling till och med motverkar benskörhet?

Konditionsträning och viktkontroll

Cykling är en konditionsgren, där du med regelbunden och lämpligt ansträngande träning kan öka din kaloriförbränning och bränna fett. Eftersom cykling är så skonsamt för lederna, orkar du cykla längre än vad du orkar löpa. Långvarig träning är alltid bra för vår fettförbränning.

När du är färdig att börja ditt nya liv som cyklist behöver du kanske en ny cykel. Här kan du hitta någon passande hos Cykelaffären.