Träning och vilja bli gravid

När du har kommit till punkten i ditt liv att barn blivit en önskan, behöver du prioritera om och fundera på framtiden. Din träningsregim kommer att påverkas men det finns olika sätt att förbereda sig för en graviditet och komma igång med nästa fas i livet. 

Ägglossningstest

Ta kontroll över ditt planerade och införskaffa ägglossningstest. Med dem kan du alltid vara säker på när du har ägglossning och inte. Vanligtvis får man det 12-16 dagar innan mensen, en del känner symptom såsom kramper och ont i magen medan andra inte får några kännbara symptom alls. Är du en av dem kan det vara svårt att avgöra vilka dagar ni har som bäst chans att bli gravid. Ägglossningstest fungerar precis som ett graviditetstest som du kan använda direkt i urinstrålen eller lägga i ett urinprov. Du får se resultatet efter tre minuter.

Överträning

Får du bara negativa resultat på stickan? Träningen kan vara en anledning varför du inte blir gravid. Du behöver inte fortplanta dig för att överleva, det är en sekundär egenskap i din kropp. Om du tränar för hårt och kroppen har för lite energi kommer den att stänga av din fortplantningsförmåga eftersom kroppen vet att den inte har tillräckligt med energi för dig och ett växande foster. Vet du med dig att du tränar hårt och kanske inte äter som du ska, är det dags att lägga om vanorna för dina framtida barns skull.

Graviditetsträning

När du äntligen fått ett kryss på stickan är det dags att lägga om rutinerna lite mer. Du ska inte lyfta lika tungt på gymmet under graviditeten, satsa på mindre vikter men fler repetitioner. Som van tränare har du redan en stark bäcken och bra magmuskler, ser bara till att underhålla dem under den kommande tiden. De är dina bästa vänner när du väl rullar in på förlossningen.